Minh Nhựt - Me tứ vị đặc biệt
Hoeveelheid 400 gr, 12 stuks
IngrediŽnten tamarinde, suiker, peper en nog iets
Herkomst Vietnam
Fabrikant Minh Nhựt
Verkooppunt Een Maximark supermarkt in Ho Chi Minh City
Wij betaalden niets, maar J2 en N2 betaalden 63500 dong


Wat is het?
Het is een hard plastic doosje, dichtgeplakt met feestelijk nieuwjaarsplakband. Er bovenop zitten twee stickers. De eerste is het etiket, waarop we een afbeelding van tamarinde en een chilipeper zien. Op de tweede is een uitstalling van fruit tegen een achtergrond van kleurige linten weergegeven. Een van de linten is voorzien van de tekst Chúc may mắn. Dat is de Vietnamese variant van 'de beste wensen', of wat wij er liever van maken; 'een fruitig nieuwjaar!'.
In de doos zitten 12 platte bruine repen. Als we er een openvouwen, dan hebben we nog steeds een in een plastic vel verpakte platte bruine reep. Als we die ook openvouwen, dan blijkt dat de bruine reep een op het plastic vel gespoten pulp of puree is. Dat wordt lastig eten!
Eenmaal uitgepakt lijkt dat reepje ineens een stuk minder groot. Zit er eigenlijk wel 400 gram aan produkt in deze doos? Dat vraagt om een weegschaal! Hmmm, met de velletjes plastic meegerekend is het 385 gram. Misschien hebben J2 en N2 er tijdens de lange vlucht terug wat uit gesnoept? :P

Geur
Tamarinde.

Mondgevoel
Het is erg zacht (een soort stevige pasta) en erg plakkerig. De enige manier om het te eten is het rechtstreeks van het plastic af te happen of likken. Er zitten dikke stevige vezels in die, na enige sabbelen, achterblijven in de mond en die uitgespuugd zullen moeten worden. Het is niet echt makkelijk eten.

E: Het is nog net niet zo zuur dat je gezicht er van vertrekt, ben je het er mee eens dat ik dat zo opschrijf?
A: Nou, bij mij vertrekt het wel hoor! Wgh..

Smaak
Tamarinde (dat is een beetje krentenachtig), zoet en zo zuur dat het bij 50% van de panelleden het gezicht doet vertrekken.
Panellid A wil zich niet laten kennen en eet zijn portie helemaal op, maar wel met enige tegenzin.
Het heeft een lange nasmaak, die niet met een paar slokken thee is weg te spoelen.

En verder
Bijna vergeten dat er ook chilipeper in zou moeten zitten... Niets van gemerkt!

Eindoordeel
4,5 (E: 5, A: 4)

<< Vorige test       Test 299, Castricum, zo 7-7-2013        Volgende test >>