Minh Nhựt - Gừng Tam Cẩm
Hoeveelheid 200 gram
Ingrediënten vermoedelijk gember, pinda's, suiker, ...
Herkomst Vietnam
Fabrikant Minh Nhựt
Verkooppunt Een Maximark supermarkt in Ho Chi Minh City
Wij betaalden niets, maar J2 en N2 betaalden 26400 dong

Wat is het?
Het plastic doosje is gevuld met honingkleurige slierten, die nogal op plastic lijken en er plakkerig uitzien. Hier en daar is een pinda zichtbaar. Op het etiket staat een afbeelding van een plantje met dikke gele wortels. Het plantje herkennen we niet, maar die wortels hebben wel wat van gember. Panellid A typt 'gember' in google translate en inderdaad; 'gừng'!

Geur
Het ruikt een beetje muffig en meer naar pinda dan naar gember.

Mondgevoel
Flexibele plakkerige slierten met een enkele pinda. Panellid A heeft een associatie met uitgedroogde elastie en zit met plakkerige handen opgescheept.

Smaak
Zoete scherpe gember met een lange nasmaak. De pinda's smaken naar pinda's. Maar waarom zitten er zo weinig van in? Pfft, laat ze dan gewoon weg!

En verder
Het is eigenlijk gewoon geconfijte gember. Maar is het wel bedoeld als snoep of tussendoortje? Het lijkt ons meer iets om als ingrediënt te gebruiken met bakken; bovenop luxe koekjes of taart bijvoorbeeld. Panellid C2 weet nog toe te voegen dat het een goed medicijn tegen keelpijn is. Later vragen we het na bij N2 en volgens haar wordt het in Vietnam wel degelijk zo uit het doosje gegeten. Wanneer we het nog bijna volle bakje aan gemberjunkie A4 voorzetten blijkt die daar ook geen enkel probleem mee te hebben.

Eindoordeel
5.5 (E: 5.5, E2: 5.5, A: 4.5, C2: 7.0)

<< Vorige test       Test 295, Castricum, zo 28-4-2013        Volgende test >>