Kimura - Ramune c250
Hoeveelheid 250 ml
IngrediŽnten geen idee...
Herkomst Japan
Fabrikant Kimura (?)
Verkooppunt Oriental Commodities, Nieuwmarkt 27, Amsterdam
Wij betaalden € 1.65

Gelukkig hadden we door instructieve anime als To Heart en Rah Xephon al geleerd hoe je een flesje Ramune opent en vervolgens leegdrinkt!
Wie had ooit gedacht dat anime zo leerzaam kon zijn?

C: wel duur!
E: belachelijk duur...

Uiterlijk
We pellen de wikkel van de flessehals af. Nadat de wikkel is verwij.. hm, misschien is een een tekening handiger... (alhoewel de procedure misschien ook wel al duidelijk was uit de eerder genoemde anime). Het openen resulteert in een prachtigmooie plop! Als je niet van bier houdt, maar wel van de plop van het openen van een Grolsch beugel, dan is een fles ramune een volwaardig alternatief.
De vloeistof komt qua uiterlijk overeen met 7up.

Geur
Bubbelgum!

Mondgevoel
Gecarboneerd drankje. Door de dikke flessehals is het wel vreemd drinken.

Smaak
7up met lichte bubbelgumsmaak.

Algemene Opmerkingen
Het flesje geeft een grote toegevoegde cult-waarde aan het drankje. De knikker levert weinig problemen op bij het nuttigen er van. Alleen bij de laatste slok moet je een beetje opletten. Panellid E denkt met misplaatste nostalgie terug aan de tijd dat Ramune flessen nog van glas werden gemaakt. Dubbel misplaatst eigenlijk, want niet alleen heeft hij nog nooit eerder een fles ramune in handen gehad, ook zijn plastic flessen een uitzondering (misschien speciaal voor de export?).

Eindoordeel
6.5 (E: 7.0, C: 6.0)

Ramune is een soortnaam, net als cola of sinas. Er wordt ramune geproduceerd door verschillende fabrikanten, het lijkt echter een ongeschreven regel te zijn dat het in een knikkerflesje moet zitten.
Dit is een van de weinige drankjes waar een anime serie naar vernoemd is.

<< Vorige test       Test 57, Enschede, vr 27-9-2002        Volgende test >>