Glico - Pocky Strawberry
Hoeveelheid Waarschijnlijk 100 gram
IngrediŽnten Waarschijnlijk dit
Herkomst Japan
Verkooppunt Oriental Commodities, Nieuwmarkt 27, Amsterdam
Wij betaalden € 0.25 (maar niet voor de verpakking van 100 gr)

We hebben niet bovenstaande verpakking gekocht, maar een kleiner zakje, waarvan er 4 in bovenstaande verpakking zitten. In deze winkel werden ze los verkocht, maar dat is niet gebruikelijk (waarschijnlijk heeft de winkeleigenaar gewoon een normale verpakking opengerukt, daar die zakjes uitgehaald en ze in het schap gelegd). De scan van de verpakking is ergens van het web geplukt. Daarom weten we ook niet zeker wat de ingrediŽnten zijn.

Uiterlijk
15 cm lang biskwiestokje. Grotendeels overdekt met een roze substantie waar donkerroze puntjes in zitten. Doet sterk denken aan de, in elke Nederlandse supermarkt verkrijgbare, zoute stokjes, maar dan roze.

Geur
Sterke zoete geur, als van aarbeienyoghurt. Precies wat je ervan verwacht.

Mondgevoel
Gewoon, knapperige biskwie met een laagje.

Smaak
Niet zo mierzoet als het ruikt. Best te eten! Het buitenlaagje is een beetje romig, na het even in de mond te hebben gehad is het gewoon biscuit met een aardbeismaakje.

Algemene Opmerkingen
Erg handig hoe het onderste deel van het stokje niet bedekt is, zodat je geen vieze vingers krijgt (hier is duidelijk goed over nagedacht :). Door de vorm eet het zeer makkelijk weg, iets wat niet verstandig is, want waarschijnlijk wordt je wel misselijk als je dit te snel en te veel eet. Hiermee willen we zeker niet beweren dat het vies is, maar wel dat het met mate gebruikt moet worden.

Eindoordeel
7.0 (E: 7.0, A: 7.0)

Pocky is bijzonder populair, niet alleen in Japan, maar ook daarbuiten. Pocky bestaat al sinds 1965, toen het nog Chocoteck heette. Er was toen nog maar 1 smaak; chocolade. Pas in 1971 kwam Almond Pocky op de markt. Tegenwoordig komt er elke herfst wel een nieuwe smaak uit en weet niemand precies hoeveel smaken er eigenlijk zijn. Dat komt mede doordat nieuwe smaken altijd eerst, om ze uit te proberen, in een plattelandsregio worden verkocht en in geen enkele winkel alle smaken tegelijk te vinden zijn. Sommige smaken (zoals Nagano Giant Grape) schijnen zelfs zeldzaam te zijn. Er zijn veel namaak Pocky's op de markt, zoals Chocky en Fran.
We gaan zeer zeker ook andere Pockysmaken testen! (mits we ze kunnen vinden).
Voor meer informatie kan je met Google naar Pocky zoeken.

<< Vorige test       Test 4, Castricum, vr 29-3-2002        Volgende test >>