Welkom bij de Tokotest
Inleiding
Heeft u van die momenten waarop u behoefte aan een beetje avontuur voelt? U bent uw saaie leven zat en wil iets nieuws! Maarja, u heeft net nieuwe gordijnen aangeschaft, die wel mooi zijn, daar niet van, maar ook erg prijzig. Voor een spannende vakantie naar Valkenburg heeft u voorlopig geen geld meer.. U overweegt een goedkoper alternatief. Onderweg naar de meubelboulevard bent u wel eens langs een Aziatisch winkeltje gekomen. Navraag bij kennissen leerde u dat het hier een zogenaamde toko betrof, waar voornamelijk voedingswaren uit verre landen worden verkocht. Nieuwsgierig, maar ook wat nerveus, werpt u in het voorbijgaan wel eens een blik naar binnen. Vreemde etenswaren, met op de verpakking woorden uit talen die u niet begrijpt, liggen aanlokkelijk uitgestald. Dit zou het alternatief voor Valkenburg kunnen zijn! Nieuwe smaken en indrukken, het gevoel van in het buitenland zijn, het ligt zo voor het grijpen! Toch aarzelt u... Want welke van de honderden produkten zal u kopen? En wat als het tegenvalt? Wat als u iets koopt dat achteraf helemaal niet voor consumptie bedoeld blijkt te zijn? Wat als u voor gek staat bij de kassa? Om u voor dergelijke genante situaties te behoeden is de Tokotest in het leven geroepen!

Recente onderzoeksresultatenNieuws
De tokotest heeft voor onbepaalde tijd pauze, maar we zoeken nog wel een stagair(e) die de tik- en taalfouten wil opsporen.

Beoordelingswijze
Om tot een zo betrouwbaar mogelijk onderzoeksresultaat te komen bestaat het testpanel altijd uit minimaal twee personen. Van tijd tot tijd ontvangen we zelfs speciale gastpanelleden!

De testprodukten worden beoordeeld op uiterlijk, geur, mondgevoel, smaak en eventuele andere opvallende kenmerken. Vaak zal de smaak doorslaggevend zijn voor de cijfers die de panelleden geven. De cijfers mogen tot op een halve punt nauwkeurig worden gegeven (op een schaal van 1 tot 10).

De gegeven cijfers komen ongeveer overeen met de volgende meningen over het geteste produkt:

  1. Aan de dood ontsnapt! Dit serveren ze in de hel (maar alleen aan de ergste zondaars)
  2. Heeft u nog een teiltje? En Norit? En een familieverpakking wc-papier?
  3. Als ik er aan terugdenk lopen de rillingen me nog over de rug.
  4. Bah, vies!
  5. Leuk om eens geprobeerd te hebben, maar dat eet ik dus nooit meer.
  6. Echt enthousiast ben ik niet, maar als ik het gratis aangeboden zou krijgen zou ik het wel opeten.
  7. Goed te eten.
  8. Dit is lekker! Voor herhaling vatbaar.
  9. Dit is zo lekker dat we het nog eens gaan kopen en ons er misselijk aan eten.
  10. Dit serveren ze in de hemel! Pure ambrozijn!
Genoeg is genoeg!
Dit komt de Tokotest niet meer in: Turks fruit, zoute pruimen (en alles wat erop lijkt).

En verder
Er worden ook wel eens niet-aziatische produkten uitgeprobeerd.
Er is een heuze rss-feed die automatisch getwitterd wordt.
Ook via http://tokotest.tk bereikbaar!
Indien u de trotse eigenaar van een toko bent en ons wilt sponsoren met gratis produkten, of als je gewoon een goede tip hebt voor een bijzonder produkt, mail ons dan op:
Wil je daarintegen je gal spugen, gebruik dan twitter (want dat lezen we zelden).


      RSS-feed   Twitter @Tokotest           De eerste test >>